jaa, Hamborgare

NEEJ! idag ska det grillas hamburgare. Ingen kåv. Det ska fan ta mig griljeras i stugan.




pukeberg_014_1145725266_5173452

Vi är redo!

KEBAB! 06:00 Deprimerad mohammed!. Idag är vi redo för nya tilltåg. Klassisk grillning ackompanjerad med mopedåkning alternativt gång.

En resa ner i dryckesträsket.....

Jo visst fan finns det dricka o dricka! Inte som senast vi var ute...

Ska man dricka något till den svettiga korven på gallret (eller pinnen) så ska det smaka gott också! Alltså inget jävla grappo grape dryck eller Coca cola light! Här ska det vara nåt tungt som ger dig en sockerkick så du orkar gå hem också från den jävla skogen.

Klassikernas klassiker är som sagt Krusbärscidern från förmånliga Stockmos! Här har vi fin jävla krut i drickan och härlig grön färg som harmoniserar med såväl skogen som nisses gamla sketna toatapeter från 1975. Den här smakar gott tillsammans med riktig heinz ketchup (den enda rätta) och vilken senap som helst sålänge vi godkänner den. (no1Johnnys, Hällevik-SENAP , Edvins). Den här drickan är jävligt rätt helt enkelt till griljering.

Pepsi funkar också som sagt. Standard cola som är godare än coca cola i mitt tycke (och många andras) haha wille!

En flaska valfri saft funkar även för de yngre (15 år och under). Ta gärna med flaskan så kan du dänga nån jävel mellan benen om de skulle bråka. Om det är kallt och grillning sker i minusgrader som vintern 2009/2010 så ta för fan med er varm-oboy och rikligt med riktig veeeed!

En dryck i framtiden värd att testa på grillningar är vanilla coke...


Ett dåligt kort att ta med sig på grillningar är som bellman gjorde vid yngre ålder. Mjölk på 50cl pet flaska. Äckligt efter en dag i en svettig ryggsäck med alldeles för många pokemon kort och lejondrickor.

Vilket bröd?

Vilket bröd ja.

En fråga inbitna grillare har frågat sig länge nu. Här finns egentligen 2 frågeställningar man ska fråga sig. Det beror på hur många det är som grillar och hur förmånligt det ska vara!

Alternativ 1 (den goda) : Pågens Korvbröd. En klassiker från pågen! Stora och förmånliga bröd som klarar allt från smala dennis korvar (favorit) till riktiga tungviktare från bromölla chark och ugglarps från matöppet i hörvik!
De här bröden är riktigt goda och riktigt stora. Men såklart så påverkar det ju plånboken då de är dyra jämfört med hur mycket man får. Men ett riktigt säkert kort vid griljeringar med under 4 personer.

Alternativ 2 (kommunist bröden) Korvbrödsbagaren: Här får man mycket ammunition för pengarna! 16 korvbröd i fin förpackning. Klarar av dennis korvar fin fint men även medium size korvar typ grillare utan skinn från scan. När man kommer upp i bromölla chark så falerar det gärna och korven ligger i knäet på en. Men är man många så är det detta brödet du ska ha. Definitivt! Smakar rätt gott gör det med. Lite mer slät smak än pågen som är mer tungrott och saftigt.

Vi kommer testa mer bröd när vi orkar köra våra sossecontainrar till antingen Lidl eller City-Gross Karlshamn sålänge får ni hålla till godo med förmånliga bröd från Korporationen och Ica-bra

Hur man grillar

Vid grillning i skog kan många olika tillvägagångssätt användas. De vanliga amatörgrillarna använder gärna en eldstad med tillhörande galler, perfekt resultat med jämngrillade korvar men vart fan är tjusningen?! Men om man då är lite av en mer inbiten grillare så används till fördel och förmånlighet en sniden och täljd pinne från skogens eget sortiment. Gärna av bok eller annat lövträd. Ta för fan inte barrträd. (Vi ska ju inte signalera Eva Holmqvist med rök 2 kilometer upp på ryssbergsslätten och hennes hundar)

En simpel pinne kan alltså ge mycket stimulans i ditt korvgrillande! Vem gillar liksom inte när korven är halvfärdig och god! Grilla med pinne tar längre tid men då ökar ju gemenskapen också. Man kan svära i grupp över att den tjocka korven från bromölla chark inte är färdig och den äts då 10 minuter för tidigt i halvrått tillstånd.

Ett annat givande tillfälle för den inbitne griljeraren är när pinnen skall snidas. Detta görs lättast med en riktigt vass morakniv men då man aldrig har på sig en sån där i ett vardagligt tillstånd så kan med fördel dina nycklar användas. Helst en nyckel från ett hänglås med lite skarpare piggar men annars har standard nyckeln från 1988 års modell Volvo 240 fungerat mycket bra med jämnt och fint resultat som penetrerar korven med enkelhet och håller den kvar på pinnen och inte ner i den förbannade kolen som färgar korven vit och smakar aska.

Och som Göran (Kulspel) Melon sa " ta aldrig pinnar från levande träd" så kan en torr och fin pinne från marken brukas.

Senap

Senap är jävligt mångsidigt, förr på dess storhetstid konsumerades diverse sorter rikligt.
Köps mest förmånligt på glasburk som ger en gammaldags karaktär till smaken. Och som Mats själv hade sagt så går Johnny går bra på tub/flaska.

Ska senapen tillagas själv så används till fördel en mortel med äkta kula av marmor

Kommentera och tyck till om senap!


Korvologi 1

Korvologens Grunder



Till både din och korvens fördel använd endast köttkorv inköpt till förmånligt pris på till exempel : Konsum , ica , netto etc, (Undvik Lidl)

Elda ej på stenar. Finns en risk att de sprängs och du faller ner i underjorden eller blir penetrerad av projektiler

Den enda rätta drycken är Stockmos Krusbärsdryck av ciderkaraktär. Pepsi går bra.

För att få in den rätta smaken och känslan i korven används med fördel skogens redskap vid tillagning



RSS 2.0